Hamile Yogasının Önemi

Kadın doğumuyla yalnız bebeğini dünyaya getirmez, kendini de yeni baştan yaratır. "Annelik" girdiği yeni dünyanın adı, "anneise bu dünyadaki yeni rolüdür. Hamilelik boyunca değişen beden, duygular ve hormonlar, solunum sisteminden uyku pozisyonuna kadar çoğu durumu etkileyecektir. Bu yüzden, bu doğum denen serüvene daha yolun başındayken hem bedensel, hem de ruhsal bakımdan hazırlanmak anneye birçok armağan kazandırabilir. 

Yoganın farklı kollarını (meditasyon, içe dönme, fiziksel hareket) deneyimlerken anne, hem kendini dinlemeyi öğrenebilecek, hem de bebeğiyle birlikte başladığı yolculuğu daha yakından tanıma fırsatını bulacaktır. 

Hamile yogasıyla kendine ayırdığı zaman diliminde kendisi ve bebeği için en sağlıklı ve mutlu doğum şekli neyse, ona bilinçli bir şekilde karar verebilecektir. 

Hamile yogası annenin niyetiyle önem ve anlam kazanır. Yogayla kendi içine dönmeye zaman yaratan bir kadın güçlü bir kadındır. 

 "Kendini rahat bırak, düşünme, doğum düşünme işi değil...Zihnini bir kenara bırak. Bu dünya güvenli, bırak çocuğun gelsin...Bırakmayı öğren. Mutluluğun anahtarı budur. Doğum bir bırakma eylemidir; içindekini bırak, serbest bırak, tutma!" -Dr. Gülnihal Bülbül

 

 

Özge Üstündağ

 
 
hamile-yogasinin-onemi---eskisehir-gordion-psikolojik-danismanlik-merkezi