Önceki Deneyimleri Tekrar Yaşamanın Eğlenceli Yanı

Heyecan verici ve bilinmeyen bir şeyin cazibesi üzerine, sevdiğiniz bir kitabı tekrar okuma ya da akılda kalıcı bir tatil yerini tekrar ziyaret etme şansınız nedir? Ya da izlediğiniz bir filmi tekrar izlemek veya az önce oynanan oyunu tekrar oynamak?

İnsanların sık sık yapmaktan hoşlandıkları faaliyetleri tekrarlama olanakları vardır. Aynı şeyi iki kez yapmanın tekrarlayıcı veya sıkıcı olduğunu düşünebiliriz. Ancak son zamanlarda Chicago Üniversitesi’nde, Ed O’Brien tarafından yapılan araştırmalar bu durumun gizli bir yanının olduğunu ileri sürüyor. Yedi çalışmadan oluşan bu araştırmanın bulgularına göre; eğlenceli bir deneyimi tekrar yaşamak beklenildiğinden çok daha zevkli. Bir müzede ya da daha önce bulunduğunuz bir şehirde görmeniz gerekenleri görmüş olsanız bile, ikinci bir ziyaret, ilk defa kaçırmış olabileceğiniz ayrıntılara dikkat etmenizi sağlıyor.

Kısacası; tekrarlanan deneyimler bakış açınızı yenileyebilir ve düşündüğünüzden çok daha eğlenceli olabilir.

 

 

Kaynaklar

https://thriveglobal.com/stories/do-fun-things-experiences-second-time-exciting-revisit-rewatch/?fbclid=IwAR0Vz-Eh0LEC4b-9eNl0dXqPb-Jkqy0HnBSSmjvcMM893p6EwT0GYe1It7w

onceki-deneyimleri-tekrar-yasamanin-eglenceli-yani---eskisehir-gordion-psikolojik-danismanlik-merkezi